относно предписанията за присъединяване

Всичко за слънчевите електроцентрали. Информация за доставчици, оборудване, узаконяване, монтаж и експлоатация.

Модератори: Mateev, Admin

относно предписанията за присъединяване

Мнениеот stevebradata » 28.10.2009 19:08

Здравейте първо на всички форима е трепач. Информацията която я има тук дори и в ЕРД не могат да дадът пълно и конкретно а само мъцат :)
Искам да попитам следното нещо например централа фотоволтаична 90 КW мощност инсталирана първоначално , и я присъединявам към Чез да речем дали те ще имам изизскване към трафа който ще имам аз в моят си имот. В мислъл мога ли да си сложа 250 например КW траф а първоначално да отдавам 90 кв към мрежата това енергото късае ли го нещо колко е мощен трафа в моето си место ??
Защото нещо тука засичам насам натам, че колкото давам заявена мощност такъф траф ще ми предписват ЕРП. ?
stevebradata

Мнениеот X5 » 29.10.2009 00:18

Няма проблем да сложиш по-голям траф, енергото няма да ти изръмжи , просто се набутваш сам.Ако сложиш 250 кв траф, а централата ти е 90кв "първоначално", ще имаш загуби в трафа, че няма да е достатъчно натоварен.
X5

Мнениеот Mateev » 01.11.2009 23:57

Нямате интерес от по-мощен трансформатор, защото 2.5% загуби ще излизат от вашия джоб, и то по много солена цена. Направете си трафопоста точно с такава мощност, каквато ви трябва, а в бъдеще ще подмените само трансформатора, като цената на това удоволствие е сравнително малка - само няколко хиляди лева. Със сигурност ще ви излезе по-евтино, отколкото да поемате огромни загуби за своя сметка.
Аватар
Mateev
Site Admin

Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали