Bobby написа:Мисля, че ще е интересен казус за КЗКзлоупотреба с монопол. Освен това за какво балансиране може да се говори при централа, която произвежда тока на 1-2 домакинства. То е и за ДКЕВР, но те не си вършат работата .. видно е от последните поне 6-7 години.
Е правилно си ме разбрал...Bobby написа:Получих фактура за балансиране от ЧЕЗ за юни. Таксуват за цялото количество без 2 квтч! Някой може ли да каже при него как е, защото май са намерили къде да ударят поредната тесла
Mateev написа:Поредната тесла е, че не можеш да се оттървеш от тях. Когато те ме балансират, прибират ми около 10-15% от сумата за месеца. Как го смятат този дисбаланс един господ знае.
Ако обаче откажеш те да те балансират и решиш сам да си правиш прогнозите и баланса, сумата за услугата "препредаване на данните към ЕСО" е фиксирана на 900 лева на месец, което е над 50% от приходите.
Добре са си опекли питката гадните мръсни монополи, и нищо не може да се направи по въпроса...............
petyostoev написа:А знае ли някой на какво основание този месец цената за балансиране е с 81% повече от предния месец?
Че те така ще могат след няколко месеца да си докарат и стойност за балансиране колкото е стойността на произведената енергия.Или колкото погледнат нагоре в тавана ииииииииииии колкото не им достигат че да наваксат загубите на ..............А нашите загуби откъде ще си ги компенсираме?
Да не говорим за необходимостта за балансиране на малките централки и потребителите физически лица.
Bobby написа:Мисля, че ще е интересен казус за КЗКзлоупотреба с монопол. Освен това за какво балансиране може да се говори при централа, която произвежда тока на 1-2 домакинства. То е и за ДКЕВР, но те не си вършат работата .. видно е от последните поне 6-7 години.
petyostoev написа:А знае ли някой на какво основание този месец цената за балансиране е с 81% повече от предния месец?
Ретро ,признавам че си един от най -знаещите колеги ,съвсем сериозно ти го пиша ,даже си мисля ,че взимаш инфо от много високо место в държавната иерархия,което изобщо няма лошо щом ,като споделяш с всички нас ...retro написа:petyostoev написа:А знае ли някой на какво основание този месец цената за балансиране е с 81% повече от предния месец?
Аз зная - защото не им е удобно да вдигнат цената за балансиране още в началото с 200 %. Но и това ще стане, след малко време, ако продължаваме да разсъждаваме на едро и абсолютно глупаво!!!!
Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта