фотоволтаични керемиди

Всичко за слънчевите електроцентрали. Информация за доставчици, оборудване, узаконяване, монтаж и експлоатация.

Модератори: Mateev, Admin

фотоволтаични керемиди

Мнениеот mitev » 19.03.2008 15:21

Здравейте, бях на изложение в Милано и видя на UROTERM фотоволтаични керемиди. Разглеждах доста български сайтове, но не видах да се предлагат такива. Предвиждам да си изградя съоръжение на частна къща и се чудя дали изпозлването на такива керимиди и добър вариант и дали въобще се предлагат в България. Ще съм благодарен, ако може да ми дадете малко инфо.
mitev

Мнениеот Mateev » 19.03.2008 17:58

Според мене ще са по-скъпи от стандартните модули и няма да ви излезе сметката. Тя и в момента е на ръба с възможно най-евтините модули, а какво остава, ако се използува нещо авангардно.
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот lz1wvm » 19.03.2008 20:51

ами ако дават грантове от банки или фондове за керемидите или строежа може и да има логика.
lz1wvm

бяха представени на Строителна седмица в София

Мнениеот $olar » 20.03.2008 23:46

Италиански ,това е производителя, http://www.tegolacanadese.com/en/tegole ... aiche.aspx
видях ги на изложението Строителна седмица имат и представител за БГ,доколкото си спомниам 2.5Кwh са на 14 кв.м с цена 8000 евро..но не ми дадоха повече информация
Every day is a good day !
$olar

Допълнение

Мнениеот Radoslavov » 23.03.2008 10:02

Фирмата която ги предлага е VJF-Marketing, така е и страницата им в интернет. Ние работим с тази фирма като купуваме техни керемиди за нащите къщи.
Това което мога да кажа след като разговарях с тях е
- соларните керемиди са новост и на това изложение само са тествали интересът
- предлагат само тях, без електрониката която е необходима за преобразуване, но това не е фатално - инвертори всеки произвежда
- не знаят все още данни като срок на експлоатация, електрическите параметри и т.н.
Според мен керемидите не е точно тяхно производство - просто са си ги поръчали в някой фабрика за соларни системи.
Ако някой се интересува повече може да им се обади директно.
Аватар
Radoslavov

Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали