Mateev написа:Не съм съгласен с част от написаното, но нямам време да пиша пак и пак неща, които са обсъждани на форума поне 1000 пъти. Точки 1 и 2 повтарят вече написани неща, точки 3 и 4 са грешни (особенно т.4), а данните в точка 5 не са верни (снега е много по-лек). Съгласен съм само с точка 6. При всички случаи за да се направи обсъждане по всяка една точка и всеки да може да каже аргументите си е необходимо да бъдат разделени в отделни теми. Ако ama желае, да отваря темите и да започваме.
Добре де, какво по-хубаво от това да има различни мнения.
Само искам да напомня, че не е важно и съществено кой и колко пъти е писал нещо във форума.
Това не го прави истина:))))
По т.3 : Малко ми е смешно, но какво пречи да проверите данните от производители на кабелни превръзки и свински опашки?
И като се види, че имат UV стабилизирани серии, тогава няма значение колко пъти си писал едно или друго нещо, то си остава невярно.
По т.4: Има си професионални теории и практики за окабеляване при изолирани от земя DC системи, при които метални части могат да се окажат под гръмотевично пренапрежение.
Това отново не става с общи познания по електротехника, трябва малко повече.
А за кабелите СВТ - колкото и да са писанията във форума, не са подходящи. Не са защото нямат ЕКРАН.
Причините са много и прости и не зависят от писането във форума.
Няма проблем, повече мнения по-голяма каша.
А за снега - очаквам тогава да кажеш колко килограма е

))
Щом не приемаш официалните данни за снега....

)), може би ще благоволиш поне да споменеш твоята цифра:))