Схема на свързване на модули към инверторите

Всичко за слънчевите електроцентрали. Информация за доставчици, оборудване, узаконяване, монтаж и експлоатация.

Модератори: Mateev, Admin

Схема на свързване на модули към инверторите

Мнениеот lucky_luke » 07.10.2012 23:10

В момента правя дипломна работа, като темата е оразмеряване на фотоволтаична система 69 kW.
Общо взето всичко е готово, но ми остава да направя нагледна схема на свързването на самите модули към инверторите и свързване към електрическата мрежа.
Избрал съм да има 4 трифазни инвертора (3 броя TRIO 20.0 TL - 20 kW, 1 бр PVI-10 - 10 kW. ) Инверторите(ТЛ) пише, че поддържат до 1000V право напрежение на входа.
Модулите съм предвидил да са някъде около 288 броя, от по 240 W, на Canadian Solar.
Какви варианти на свързване ще предложите?
Ще ви помоля, ако разполагате с каквито и да било схеми на свързване на системи, или обяснения, да споделите. Не мога да намеря нищо из интернет.
Последна промяна lucky_luke на 08.10.2012 00:01, променена общо 1 път
lucky_luke

Re: Схема на свързване на модули към инверторите

Мнениеот Day Energy » 07.10.2012 23:39

без да се впускам в това "оразмеряване", а и как точно става "правенето" на работата, но може ли повече детайли - интересува ме кой университет и коя точно специалност са залегнали в основата на този "дипломен мастодонт"?

DN
Day Energy

Мнениеот lucky_luke » 07.10.2012 23:46

Day Energy написа:без да се впускам в това "оразмеряване", а и как точно става "правенето" на работата, но може ли повече детайли - интересува ме кой университет и коя точно специалност са залегнали в основата на този "дипломен мастодонт"?

DN

Не смятам, че ви влиза в "работата".

Поздрави!
lucky_luke

Мнениеот venkap » 08.10.2012 17:42

lucky_luke написа:
Day Energy написа:без да се впускам в това "оразмеряване", а и как точно става "правенето" на работата, но може ли повече детайли - интересува ме кой университет и коя точно специалност са залегнали в основата на този "дипломен мастодонт"?

DN

Не смятам, че ви влиза в "работата".

Поздрави!

Типично по каубойски...
venkap

Мнениеот estqwerty » 08.10.2012 19:30

схема , техническа и икономическа обосновка кое защо и как има в документацията. потърси там.

ако не го намериш линк давам когато отговориш на въпроса по-горе. на мен ми е интересна и специалността ти.
ЗА ДА ВЗЕМЕШ ТРЯБВА НЯКОЙ ДА ДАДЕ.
estqwerty

www.digdice.com - моето блогче за антенки.
estqwerty

Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали