Предложение към ДКЕВР за повишаване на изкупната цена

Публична дискусия за обсъждане на мерките, които трябва да бъдат препоръчани на законодателните органи в България, с цел облекчаване на процедурите по узаконяването на елекроцентрали, използуващи ВЕИ (Възобновяеми Енергийни Източници)

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот Bozidar » 18.05.2009 14:17

BG Project написа:Тези проекти според мен се договарят на Високо Правителствено и Политическо ниво и изкупните цени са други ,също така тези проекти неотразяват реалния пазар за фотоволтаици. В Германия, страната с най-много внедрени фотоволтайчни централи , най-голямата централа е 40 МВт. Това го казвам само за сравнение.

Познавам някои от проектите за които говори Матеев, нямат нищо общо с договорки на високо равнище или с други специални цени, някои от тях даже са на чужденци. Проблемът им е, от една страна, мегаломанският размер (най-голямата слънчева централа в Европа е в Португалия и е от 47МВ, построена от фирма с няколко милиарда оборот). Такива размери нито една банка няма да финансира на днешно време (за България). От друга страна, поне по тези проекти които познавам, има толкова проблеми че нападките по проекта за 5МВ в Малко Търново ще са роза за мирисане в сравнение с това което може да се каже за тези проекти. Така че нека станат и тогава ще говорим, аз съм доста скептичен.
Bozidar
Bozidar

Мнениеот jedy » 18.05.2009 14:32

Само като чета постингите и направо се същиствам от тази мегаломания.Проекти колкото искаш, инвеститори колкото искаш,финансиране колкото искаш,усвояване на средства колкото искаш,а ИЗГРАДЕНИ МОЩНОСТИ ?????????? Стига с тези сапунки нагледали сме се вече. И какво от тези мегавати? КАкво значи инвестиция?
jedy

Предишна

Назад към Инициатива за подобряване на законодателството при изграждане на ВЕИ