energy11 написа:Ами проблема е че тук сме разделени и не гледаме генерално на сериозността на случая - от една страна доста хора не си ограничават мощностите, за което са си ОК (засега). Другите които ограничават си казват, че уж е временно, че чакахме АЕЦ да намалят или гърците да си пуснат климатиците.
Защото сериозността на случая засега върви като такса достъп - пак е 40%, но е ден за ден - утре я има, я няма. И затова сме на хала кучето си лае, керванът си върви.
Мисля, че трябва да се обединим срещу новата такса достъп. Можем да организираме среща примерно, да разискваме проблема и евентуалните ходове, за препоръчване с юрист, на който да платим хонорар примерно. Аз все още не мога да получа конкретна информация от юрист по случая, въпреки, че съм питал официално.
Дано да греша, но:
Докато една (или повече, но една основна) СИЛНА браншова организация не осъществява постоянен комбиниран (юридически и фактически) натиск върху всички овластени фактори в изкривената ни държава, сме обречени на "ужасен край" (пак цитирам любимия ми сардонично изживяващ се "power distributor").
Разбира се, координирано - действия ще се осъществяват и от отделните производители. Има предостатъчно функционираща законова база, само в рамките на която е възможно да се предприемат ефективни мерки.
И задължително - максимален акцент на действията в Европейската комисия.
Много бих искал някой да ме опровергае, че няма друга власт, в ЕС, че и отвъд, дори помислила си първо да открадне 40 %, а след това още колкото си пожелае (някой да знае колко?).
Промяна на условията за бизнес на действащи инвестиции, не на нови!